Working together for standards The Web Standards Project


Το πάθος και η ελπίδα που είχα κατά τη διάρκεια που ήμουν στην ηγεσία τoυ Web Standards Project οδήγησαν στη δημιουργία ενός δικτύου με συναδέλφους στον κόσμο. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για τον Παγκόσμιο Ιστό, σωστά; Για μένα ήταν λογικό το γεγονός ότι για να προχωρήσουμε στην αποστολή μας έπρεπε να είμαστε δεκτικοί, αντί για κλειστοί.

Στο σημείο αυτό άρχισα να σκέπτομαι για ένα νέο γκρουπ για τη WASP. To γκρουπ αυτό δε θα μπορούσε να είναι μια επιτροπή ή να φέρνει σε πέρας συγκεκριμένες αποστολές, αλλά αποκλειστικά να μοιράζεται τη γνώση. Το όραμά μου είχε να κάνει με ένα σημείο συνάντησης στο οποίο θα γίνονται μεταφράσεις, θα υπάρχει συνεργασία, ανταλλαγή πληροφοριών ή ακόμα και συνατήσεις από κοντά, όταν αυτό θα είναι εφικτό. Το γκρουπ αυτό θα είναι ανοιχτό σε ανθρώπους ή ομάδες ανθρώπων που θα συνδέουν τοπικούς οργανισμούς και θα παρέχουν πιο βαθιά γνώση σε web designers ή developers σε όλο τον κόσμο.

Γνωρίζοντας ότι πρόκειται να έρθουν αλλαγές στη ζωή μου, ήμουν διστακτική στο να προχωρήσω, γιατί φοβόμουν ότι θα άφηνα αυτή τη νέα ιδέα αν προέκυπτε μια παλιότερη πρόκληση στη WASP. Ομάδες ανθρώπων ή οργανισμοί εθελοντών είναι δύσκολο να διατηρηθούν, γιατί προφανώς οι ατομικές προτεραιότητες όπως η εργασία που πληρώνεται ή η οικογένεια προέχουν. Ωστόσο, πρότεινα την ιδέα μου και είμαι ευτυχής που το έκανα αυτό.

Μετά την πρότασή μου το γκρουπ όχι μόνο δημιουργήθηκε και μεγάλωσε, αλλά οργανώθηκε κιόλας με τρόπο δημοκρατικό. Αυτή τη στιγμή το ILG (Internation Liason Group) ηγείται από δύο απίστευτα αφοσιωμένες γυναίκες, τη Stephanie Troeth και τη Glenda Sims, των οποίων ο επαγγελματισμός και η ικανότητα στο χώρο είναι απλώς εκπληκτική. Ταυτόχρονα, υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο που είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά εξαιρετικά ταλαντούχοι και που προχωράει αυτό το όραμα μπροστά με πάθος και ικανότητα.

Με μεγάλη περηφάνεια και πραγματική χαρά σας παρουσιάζω το Web Standards Project International Liaison Group. (Διεθνές Γκρουπ Επικοινωνίας της WASP)

Πάντα με αγάπη
Molly

Molly E. Holzschlag
Πρώην Group Lead, Web Standards Project (WaSP)

— Yiannis Konstantakopoulos

Return to top

Post a Reply

Comments are closed.


All of the entries posted in WaSP Buzz express the opinions of their individual authors. They do not necessarily reflect the plans or positions of the Web Standards Project as a group.

This site is valid XHTML 1.0 Strict, CSS | Get Buzz via RSS or Atom | Colophon | Legal